Jak se dělá cidre calvados pommeau

ISBN: 
9788074331510
Rozsah: 
96 stran
Formát: 
143x203 mm
Vazba: 
pevná
Dostupnost: 
Prodej skončil
Cena: 
269 Kč

Zpracování jablek na mošt má již dlouholetou tradici. V poslední době se stále častěji zpracovávají jablka na ovocný destilát – jablkovici. Jenže pozor – jablkovice není věhlasný calvados, ten skvělý nápoj tmavě jantarové barvy, jemné chuti a vůně jablek! Calvados, to je vznešený příbuzný naší jablkovice. Proč tedy nezkusit trochu experimentovat a povznést náš destilát do ušlechtilého stavu? Krok za krokem vede k tomuto cíli čtenáře zkušená odbornice doc. ing. Helena Uhrová, CSc. Píše o historii, přípravě i použití nápojů, jako jsou cidre, calvados a pommeau. Připojuje zajímavé ecepty na jídla a nápoje připravené s použitím calvadosu.